ncng - Utveksling i California 13/14


What should I do?

En del av meg har lyst til å gi slipp på denne bloggen. Avslutte.  Slette den.  Utvekslingsåret var det jeg skulle blogge om, noe jeg ikke var særlig flink til.  Og når jeg tenker på det den dag i dag burde jeg tatt det litt på alvor, det hadde blitt som en dagbok, men tiden tok jeg meg bare ikke. Kapitlet er over. Noe som er vanskelig å forstå. Men selvfølgelig når et gammelt kapittel avsluttes begynner et nytt. Spørsmålet er jo da, skal jeg slette bloggen? Hva er vitsen nå?

Jeg har aldri vært flink i norsk eller skriving for den saks skyld. Ikke min sterkeste side.  Men jeg elsker det. Å skrive. Det gir meg så mye. Ikke all slags skriving men som regel det meste.  Hver gang jeg går rundt med en masse tanker i hodet skriver jeg det ned. Det er min måte å få ut ting på. Skal jeg starte og skrive på engelsk og utfordre meg enda mer?  Jeg har også en drøm  om å skrive en bok og en sang. Det ligger såklart ikke i min natur. Min vertsmor spesielt lærte meg at jeg kunne få til alt, min mor også og det inspirerer meg veldig. Derfor har jeg troa, jeg ville aldri hatt det uten dem. Jeg kan klare det. Så da bør jeg vel kanskje ikke slutte, hvis dette er noe jeg brenner for?

Hva synes du? 

-9naHAVING A BLAST WITH MY MOM

Hei. Lenge siden. Kommer et innlegg om utveksling senere, men det orker jeg ikke skrive på mobil.

Mamma og jeg har tatt turen til Gaustafjellet og gått opp Gaustatoppen. Det var veldig fint og vakkert. Vi brukte kortere tid enn hva det opprinnelig skal ta, men brukte derimot lengere tid ned igjen. Hvorfor det? Vel jeg falt noen ganger og noe annet. Ellers har mamma og jeg det kjempe fint og koser oss masse!

-9naIT IS WHAT IT IS

Jepp, vært borte lenge jeg nå. Så tenkte det var på tide med en liten oppdatering for dere hjemme! Sist jeg blogget var en gang i januar, og siden det har jeg gjort mye sprell. Først og fremst har min pappa vært her og det var både koselig og litt stressende, i og med at det var i en skoleuke. Vi dro til San Fransisco, besøkte Alcatraz, Pier 39, Union Square også gikk vi på Golden Gate Bridge. Det var morsomt å se hvor sjokkerte vertsfamilien min var over hvor bra min pappa kan spille piano. haha. Uansett den siste uken/langhelgen har vært veldig travel. Jeg var på to basketball kamper, noe som var kjempe artig! Vært mye på kino i det siste, for det er jo veldig billig her. Har blant annet sett The Awkward Moment med Emma, Robocoop med Austin og Kerrick og til sist Endless Love med Ishqa og Lily. Endless Love for en fin film!! Ute og spist med Paige. Og som alltid hatt det moro med vfamilien min. Jeg har prøvd å være ganske sosial i det siste, pga hjemmelengsel. Men det er vanskelig til tider når folk her er så ''lukket''. Men jeg har det veldig bra nå og jeg tenker positivt! Det eneste er vel bare at jeg drukner i lekser... Og det gjør meg veldig stressa. 

Dagens outfit da mamma, du som er så glad i dem! Er så glad i denne genseren jeg fikk fra Sofie til jul. Uansett, vi snakkes.

#utveksling

-9na

 

 ADVARSEL, LANGT INNLEGG

Wow, hvor skal jeg begynne? Jeg har har gjort mye og opplevd masse de siste ukene, samtidig som jeg har gjort lite og har hatt ett par late dager. Det har gått mange dager og uker siden sist. Og jeg har vel egentlig ikke glemt det, jeg bare er så lite flink til å ta bilder og finne inspirasjon. Det bør bli et av mine nyttårsorsetter. Jeg ser at forrige gangen jeg blogget var 7. Desember, så da blir det oppdatering siden det. Forresten løpingen min startet bra, men endte ikke fullt så bra. Det blir også et av mine mål for det nye året, problemet er bare at hofta mi ikke er særlig god.

 12. Desember - Danceshow. Klassen min so heter ''Advanced Dance'' hadde show denne dagen. Dansene ble laget av elever og selvfølgelig performed av studenter. Dette var vår finale eller eksamen i denne klassen. Alt gikk bra når det gjaldt mine danser og jeg var i grunn ikke noe nervøs. Etter showet fikk jeg blomster av vertsmor, og jeg var den eneste som fikk av alle. 14. Desember - IEC Gingerbread Party. Jeg har også fått ny IEC, det vil si en EF representant som har ansvar for meg, og passer på at alt går som det skal! Dette var første gangen jeg møtte henne, siden jeg ikke kunne i November. Hun er veldig koselig. Møtte også alle andre utvekslingsstudenter hun har ansvar for og deler av vertsfamilien deres. Det var veldig koselig å møte to norske jenter også. Det var en morsom dag! Har ingen bilder.

 

15. Desember - Denne dagen tilbringte vertsfamilien og jeg i Sacramento. Først kjørte vi til et stort kjøpesenter, hvor vi gikk rundt i forskjellige butikker før vi spiste på et super kult sted, der jeg fikk gratis milkshake. Deretter dro vi på en gudstjeneste, en Lucia fesival i kirken. Og helt til slutt så vi på et julespill i Old Town, Sacramento.  

18. Desember -  Første dagen med finaler. Hadde først spansk, så U.S. history hvor jeg fikk læreren til å gråte, mine presentasjoner kan være rørende i blant. Begge to kjempebra. Dagen etter hadde jeg dans, men den hadde vi allerede hatt så vi bare koste oss og spiste kaker. Til sist hadde jeg Video noe som tok 15 minutter så det ble film resten av dagen.

 20. Desember - Startet dagen med matte finalen og til sist engelsk. Gikk vel helt passe greit. Kunne vel gått bedre. Etter alle finaler var ferdig dro Sofie, Austin og jeg til kjøpesenteret. Var bare jeg som gikk rundt og kjøpte julegaver, og ett par sko til meg selv. Sofie hadde ikke penger. Og Austin er jo gutt, haha. Var likevel en veldig koselig tur. Det var også første gangen jeg tok bussen hjem, og alle menneskene på bussen var jo hyggelige. 

 21. Desember - Gingerbread Party. I dag hadde vi alle ventet lenge på. Vertsmor hadde laget 70 pepperkakehus for denne festen og det ble en fin suksess. Jeg fikk hvertfall høre at jeg var mer kreativ enn det hun trodde. Sofie sov også over.
24. Desember - Christmas Eve. For en annerledes dag! Begynte dagen med å se på Reisen til Julestjernen. Deretter skypet jeg med familien min. Ordnet meg, og skypet med Liv-Iren. Så dro vi til broren til vmor, Bucks. Hvor hele familien til Jenine var. Så da møtte jeg alle dem. I tillegg kjørte jeg også firehjuling og go-kart. Vi tok også med mandelflarna jeg bakte og de falt i smak hos de voksne kan du si. Andy kommenterte i hvertfall at det var ikke vits å spise noe annet på dessertbordet, så lenge vi hadde mandelflarn der. Etter dette besøket dro vi en tur til kirken.
25. Desember - Christmas Day. Denne dagen kan jeg leve lenge på. Så annerledes og rart, men det vil ikke si like bra. Vil vel kanskje alltid synes at julefeiringen i Norge er bedre, fordi det er jo det jeg er vandt til. Startet dagen med å åpne gaver. Kan med sikre ord si at vfamilien min er gal. Fikk så mye av de! Fikk også veldig fine gaver fra min virkelige familie. Senere dro jeg til vfarfar og vfarmor. Vfarfar er delvis norsk, ikke at han kan så mye, men han har ført en tradisjon videre med norsk lefse. Så morsomt var det at han lærte meg dette og jeg fikk prøve og lage noen. På ettermiddagen kom de til oss, i tillegg til noen venner av familien og søsteren til Steve. Steve har flest bilder fra denne dagen.
 29. Desember - Berkeley. Vi spiste på en pizza restuarant, hvor man kunne gå opp til disken og velge ut hva du ville ha på pizzaen. Kjempe gøy og morsomt. Videre gikk turen til en Nordic Shop, men den var ikke åpen.. Så vi skal tilbake. Ikea var neste stopp og vi fikk kjøpt litt nødvendigheter. Vfar nektet meg å betale for mitt igjen. Jenine kjøpte også 24pack av Cider og punchruller. Til slutt kjørte vi innom et kjøpesenter. Hvor vi tilbringte mest tid på en bokhandel. Første gang jeg har sett en stor bokhandel her. Finfin dag.Har selvfølgelig gjort mye mer, men blir å ta med det viktigste. Kommer et annet innlegg om Nyttårsaften. Den var ganske annerledes enn hva jeg er vandt til. Nå er det også sette opp blogging som et nyttårsmål.

-9na

 

 Kroatia

Hei. Lite oppdateringer igjen.. I Kroatia er det ikke nett, bortsett fra på restuaranter, hvor vi må til en annen by. Vel uansett jeg har det helt topp i Kroatia. Det går i soling, soving, spising og mye moro med familien Byvold i tillegg til min egen. Jeg er solbrent som vanlig. Nå er det kun 9 dager til jeg drar, og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal nyte dem.. Men jeg prøver :-)

Jeg kommer hjem på fredag. Og da begynner alt stresset med å si hade til alle jeg kjenner, pakking, trening på sats osv.

-9naPÅ HYTTA

Hei og god formiddag. Nå er Sofie, pappa, Jon og jeg på hytta. Været kan ikke bli noe stort bedre, og jeg kan ikke klage på selskapet mitt. Nå skal vi ut med båten en tur. Nett er det jo ikke her, så blogging blir det ikke. Ville bare legge inn en hilsen.

Kos dere i dag!
-9naUKEN OVER

Åhei, hvor det går. Tiden bare stikker unna. Uken har vært fylt med jobb, jobb og mer jobb. Neida, har gjort annet også. Bare timene og dagene på jobb går så sakte. Mens resten av dagen er ferdig på et blunk. Likevel føler jeg har rukket å trene mye, være med venner, familietid, lese og være på hytta. Er utrolig fornøyd med helgen spesielt.

I dag hadde jeg besøk av Hedda, Amanda og Synnøve på hytta. Jenter som jeg ble kjent med på språkreisen i fjor. I tillegg har jeg begynt på en ny bok, elsker den hittil!

Nå må jeg sove. Jobb i morgen, igjen. Ser fram til helga. Håper på en bedre blogguke også.

-9naI DAG HAR JEG

Sorry for null blogging i går. Dagene går jo unna som bare det i ferien. Bortsett fra timene på jobb. I dag har jeg gjort dette:

- Jobb fra 7-15. Sykt slitsomt å stå opp så tidlig når jeg først har ferie, men trenger pengene.
- Trene. Fikk vært på Sats en liten tur i dag også, kjørte programmet mitt.
- Kjøpt regnklær. Ja, for det behøver man når det skal regne de neste dagene og jobben min er utendørs.
- Vært hos Ingrid. Sagt Hade til Ingrid som drar til Brighton i morgen på språkreise, sykt misunnelig. I tillegg fikk jeg sett de nydelige kattungene.
-Øvelseskjørt. Oh shit sier jeg bare. Hold deg unna veien.
-Lest. Driver med en bok som er helt sykt spennende. Kanskje kommer det en bokanmeldelse.

Nå venter senga om ikke lenge, hvis jeg greier. Er så utrolig trøtt om morgenen, så bør prøve å legge meg tidligere.
-

God natt fra meg veldig snart!

-9naSÅ GLAD!

Heihei og god ettermiddag. Nå har jeg en liten gladnyhet fra min side som jeg gjerne vil dele. 12-19 juli drar jeg på ferie til Kroatia med mamma og Jon. Det beste er at Sofie og familien hennes kommer ned på mandagen. Så da får jeg heldigvis sett/vært med henne en del før jeg drar. To fluer i en smekk. Jeg er superfornøyd. En ferie med både bestevennen og familien min, kan jo bare ikke bli bedre. Føler vel egentlig at jeg har minnet mamma på dette en stund, at jeg vil dra med Sofie. Hun skal nemlig være i Kroatia i 2 uker, og er borte når jeg forlater Norge. Derfor ble det veldig viktig for meg.

Så sommeren min er jo i bunn og grunn stappfull. Allerde på mandag starter jeg med sommerjobben min som varer i tre uker. På denne tiden har jeg en hel del jeg må gjøre også. Det gjelder både pakking, være på hytta, trening, og  få vært masse med vennene mine. Videre er det Kroatia for tur. Det eneste dumme er at jeg kommer hjem noen dager før jeg drar, og det kunne ha vært fint å hatt den siste tiden hjemme. Men jeg klager ikke.-9naBARNEVAKT

Dagene går unna nå synes jeg! Nå er det bare 32 dager til jeg drar, jeg regner med å dra enten 23 eller 24. juli. Vel, uansett i dag var det siste skoledag. Har jo egentlig hatt fri i en hel uke og og ikke ordentlig skole på en evighet, men nå er det offsielt. Etter dette tok jeg høy pulse på sats med Sofie, og dermed er treningsøkten unnagjort i dag. Senere fra klokka fem skal jeg være barnevakt med min bror. Akkurat nå har jeg laget meg milkshake og skal ta et lite tak på rommet mitt. 

Slengte med noen bilder fra Allsang på Grensen. Jon, Sofie og jeg tok turen dit på onsdag kveld. Det var en kald og våt fornøyelse. Artister som var der denne gangen var Ask Embla, Kurt Nilsen, Marion Ravn, Opus, Carola og gjesteopptreden fra Annie. Tror nok dette var den beste gangen for vår skyld. Men hadde selvfølgelig vært fint med oppholdsvær. 

-9naTUSENFRYD

I dag har jeg vært på Tusenfryd med familien på pappa sin side. Må si at det var veldig bra. Men det resulterte bare i en enormt kvalm og vondt i hodet Nina. Håper derfor på å sovne tidlig i dag.

-9naSOMMERFERIE

Endelig kan jeg si Sommerferie, som nesten alle med unntak av noen få som kom opp i eksamen. Jeg hadde så liten motivasjon når det var så få som kom opp. Men jeg er ferdig! Hadde eksamen klokka 8-9 i går. Det gikk helt greit, er fornøyd. Men selvfølgelig det kunne ha gått bedre. Rett etter eksamen min kjørte pappa og jeg til Oslo. Måtte stå i lang kø for å komme inn hos ambassaden. Det tok vel 2,5 timer til sammen. Ble ikke kjent med noen nye som skulle på utveksling heller, fordi jeg var så sliten. Ops. Men nå kan jeg snart krysse visumet av på lista mi. fake a smile sier jeg bare.

-9naEKSAMEN

Hei dere! Ja, idag fikk vi vite om vi kom opp eller ikke i muntlig i eksamen. Selv følte jeg at jeg ikke kom til å komme opp, men der tok jeg grundig feil! Med min flaks var jeg brått så heldig og kom opp likevel. Så dagene mine fremover og tiden som har gått i dag har jeg brukt til engelsk eksamen. Heldigvis engelsk da, tror jeg. Bare gleder meg til det er overstått, fordi da er det sommerferie! krysse fingrene og håpe på det beste.

-9naEN LITEN MOBILBLOGG

Stikker bare innom for å si hei. Lite blogglyst for tiden her! Nå skal jeg erte mamma og fortelle hva jeg har gjort i dag. Jeg har vært en tur i byen med mamma. Spist middag hos Sofie. Nå er jeg hjemme og har laget meg bananmilkshake. Ble faktisk overrasket over resultatet.

-9naFAMILIEBURSDAG

Denne dagen har for det meste gått til familiebursdag til Nicolai i Fredrikstad. Hele familien på pappa sin side var samlet, med unntak av min egen bror. Uansett var det veldig koselig. Det at været var på topp og at maten smakte fantastisk gjorde det bare enda bedre. Nå er jeg sliten og trøtt, men føler ikke for å legge meg så tidlig.  Finner vel alltids på noe å gjøre. Egentlig kan jeg jo være oppe til langt på natt, jeg har jo ikke skole verken på mandag eller tirsdag. Men kroppen min er ikke bygd til det. Her er noen bilder fra bursdagen, av den herlige og søte familien min :-)-9na


ZOMBIEWALK - THRILLER

Nå er jeg både sliten og trøtt. Startet dagen med spinning som sagt, og det var deilig å få unnagjort treningsøkten tidlig for en gangs skyld. Etter dette ble vi sminket til forferdelige zombier. Sminken var egentlig veldig ekkel. Geleatin som stivna på huden og det var vanskelig og vondt å få det av. Snille pappaen min har prøvd å ta noen bilder som forhåpentligvis er brukbare. Dette er forresten dansegruppa på Diorama som jeg går på.

For å være helt ærlig aner jeg ikke hvorfor det var et slikt arrangament i Sarpsborg, men vi ble spurt og stilte derfor opp.

Det var det. Nå straks kommer Sofie hit. Jeg er nemlig hjemme alene, og da er det alltid like kos med besøk fra verdensbeste!

-9na

JENTEKVELD

Nå har både Ingrid, Johanne og Elin dratt hjem. De har vært hos meg, og vi har feiret meg igjen.Tiden gikk til å spise grillmat, dessert og masse prat. Jeg elsker virkelig grillmat, men jeg blir til gjengjeld mett på et blunk. I hvertfall har jeg hatt en fin kveld med disse jentene, og her er noen bilder :-)

Fin kveld! Nå bærer det til sengs. I morgen starter dagen med spinning på sats med Sofie. Deretter må vi tusle opp til Sarpsborg Scene. Vi skal nemlig bli sminket som Zombier og danse thriller... Hvorfor forteller jeg dere dette?

-9na

KOS

Begynte ti på elleve på skolen, og sluttet ti på tolv. Det eneste vi gjorde var å spise is som læreren hadde laget og hadde quiz. Tok bussen hjem og gikk direkte til butikken. Kjøpte meg frukt og Shape Up. Så nå skal jeg kose meg! Samtidig som jeg må rydde rommet mitt, blir helt gal. Greier ikke ha rot lengre enn 2 dager,da er rotet er borte. Dette gjelder bare rommet mitt. Ellers skal jeg ta dagen med ro. Det er vanskelig når jeg har kjempe lyst til å trene. Igår drømte jeg faktisk at jeg trente...

-9naSMOOTHIE

Beste jeg vet om! Skjønner virkelig ikke hvorfor det er så lenge siden jeg har laget det. Smaker jo bare så godt. Sitter i stua sammen Linn og Jon, og ser på Paradise Hotel. I dag har dagen gått til å sove. Har nemlig blitt syk. Har vært hos legen og tatt blodprøve, for å sjekke ut litt forskjellige ting. Ellers har snille pappaen min jobbet seg hjel med papirer til EF stakkar. Det er jo bare 49 dager til jeg drar! :-O

-9naFor en helg!

Heihei. Denne helgen har bare vært så bra! Sofie har vært her hele helgen, i tillegg har jeg også feiret bursdagen min med fire fantatiske jenter, Hanna har også sovet her i natt, og til slutt har jeg vært ute og spist med Jon, mamma, Liv-Iren og Tor-Ivar. Plusspluss. Kan det bli bedre? Føler at helgen dermed har blitt borte på 1-2-3. Det er vel både bra og dumt. Her kommer et bildedryss:

Ops, det ble litt mange bilder. Og jeg har MANGE flere. Må egentlig si at speilrefleks er det smarteste og beste kjøpet jeg har gjort noengang hittil. Er utrolig fornøyd! Er bare så dumt at den fjernkontrollen skulle forsvinne så fort. Denne helgen har jeg virkelig satt pris på! Og det er slike helger jeg kommer til å huske når jeg borte neste år. Nå roper senga, det er jo tross alt skole imorgen.

-9na
 

Mitt navn er Nina Gjestad og er en 17 år gammel jente fra Sarpsborg. I juli drar jeg på utvekslingsår til California. På denne bloggen kommer jeg til å skrive litt om tiden før jeg drar og når jeg er der nede. Og kanskje når jeg kommer hjem igjen. Følg med!

Kontakt: @hotmail.com
+ Legg meg til som venn

arkiv

August 2014. Juli 2014. Juni 2014. April 2014. Februar 2014. Januar 2014. Desember 2013. November 2013. Oktober 2013. September 2013. August 2013. Juli 2013. Juni 2013. Mai 2013. April 2013. Mars 2013. Februar 2013. Januar 2013. Desember 2012. November 2012.

kategorier

Anbefaling. Antrekk. BILDEDRYSS. Blogg. DIY. Hverdag. Instagram. Oppskrifter. Quotes. training. Utveksling.


Design laget av Anette©
hits