ncng - Utveksling i California 13/14


THERE ARE BETTER DAYS COMING

Hei. Den siste uken har jeg vært syk igjen, fortsatt ikke helt topp. Så har dermed ikke gjort mye. Krysser fingrene for å bli frisk snart! Uansett skolen har begynt og det er tilbake til det normale. Har presset meg på skolen de siste dagene for å ikke ha fravær og ikke må ta igjen skolearbeid. Det føles bra, men samtidig går tiden utrolig sakte når du må pine deg gjennom dagen. Dagen i dag derimot gikk faktisk ganske fort. Hadde spansk, dans og matte. I danse klassen min fikk vi besøk av en Hip Hop instruktør og hun lærte oss en del av en dans. Det var veldig morsomt, men også ganske vanskelig. Følte meg egentlig ganske dum der jo sto og prøvde. 

Skal komme meg tilbake til normalen. Må bare få noe å blogge om. Er ikke særlig interessant når jeg er syk uansett. 

Bilde fra da vi var på stranden forrige helg.

-9na

 NYTTÅRSAFTEN

Dette var også en veldig annerledes dag. Planen var at vi skulle dra til stranda, men det ble droppet etter at vi spiste på en litt sugen restuarant og det gjorde oss alle i litt dårlig humør. Så vi dro hjem. Ellie og jeg gikk over med blomster og pepperkakehus til Sharon som hadde bursdag. Deretter gikk vi hjem og spiste middag. Jenine, Ellie og jeg tok på oss ansiktmasker. Så ble det til slutt ''Beauty and The Beast''. Garrett var veldig nærme ved å sovne rett før midnatt, men alle ungene holdt ut. 

Det var ikke noe spesielt over denne dagen, slik som i Norge. Ingen raketter ute. Ikke noe stort måltid. Man trenger heller ikke pynte seg. Og selvfølgelig ingen av min familie og venner fra Norge. Synes det var litt vanskelig denne dagen. Jeg skal være ærlig. Jula er hard. For vi har så mange fine tradisjoner hjemme og som sagt er jo det jeg er vandt til. Likevel må jeg si at jeg har klart meg bedre enn jeg hadde trodd. Skulle fortsatt gjort mye for å være hjemme med familien og vennene mine. Ellers resten av dagene har det bare vært late dager. Har ikke vært helt i form så det er vel egentlig like greit. 

-9naADVARSEL, LANGT INNLEGG

Wow, hvor skal jeg begynne? Jeg har har gjort mye og opplevd masse de siste ukene, samtidig som jeg har gjort lite og har hatt ett par late dager. Det har gått mange dager og uker siden sist. Og jeg har vel egentlig ikke glemt det, jeg bare er så lite flink til å ta bilder og finne inspirasjon. Det bør bli et av mine nyttårsorsetter. Jeg ser at forrige gangen jeg blogget var 7. Desember, så da blir det oppdatering siden det. Forresten løpingen min startet bra, men endte ikke fullt så bra. Det blir også et av mine mål for det nye året, problemet er bare at hofta mi ikke er særlig god.

 12. Desember - Danceshow. Klassen min so heter ''Advanced Dance'' hadde show denne dagen. Dansene ble laget av elever og selvfølgelig performed av studenter. Dette var vår finale eller eksamen i denne klassen. Alt gikk bra når det gjaldt mine danser og jeg var i grunn ikke noe nervøs. Etter showet fikk jeg blomster av vertsmor, og jeg var den eneste som fikk av alle. 14. Desember - IEC Gingerbread Party. Jeg har også fått ny IEC, det vil si en EF representant som har ansvar for meg, og passer på at alt går som det skal! Dette var første gangen jeg møtte henne, siden jeg ikke kunne i November. Hun er veldig koselig. Møtte også alle andre utvekslingsstudenter hun har ansvar for og deler av vertsfamilien deres. Det var veldig koselig å møte to norske jenter også. Det var en morsom dag! Har ingen bilder.

 

15. Desember - Denne dagen tilbringte vertsfamilien og jeg i Sacramento. Først kjørte vi til et stort kjøpesenter, hvor vi gikk rundt i forskjellige butikker før vi spiste på et super kult sted, der jeg fikk gratis milkshake. Deretter dro vi på en gudstjeneste, en Lucia fesival i kirken. Og helt til slutt så vi på et julespill i Old Town, Sacramento.  

18. Desember -  Første dagen med finaler. Hadde først spansk, så U.S. history hvor jeg fikk læreren til å gråte, mine presentasjoner kan være rørende i blant. Begge to kjempebra. Dagen etter hadde jeg dans, men den hadde vi allerede hatt så vi bare koste oss og spiste kaker. Til sist hadde jeg Video noe som tok 15 minutter så det ble film resten av dagen.

 20. Desember - Startet dagen med matte finalen og til sist engelsk. Gikk vel helt passe greit. Kunne vel gått bedre. Etter alle finaler var ferdig dro Sofie, Austin og jeg til kjøpesenteret. Var bare jeg som gikk rundt og kjøpte julegaver, og ett par sko til meg selv. Sofie hadde ikke penger. Og Austin er jo gutt, haha. Var likevel en veldig koselig tur. Det var også første gangen jeg tok bussen hjem, og alle menneskene på bussen var jo hyggelige. 

 21. Desember - Gingerbread Party. I dag hadde vi alle ventet lenge på. Vertsmor hadde laget 70 pepperkakehus for denne festen og det ble en fin suksess. Jeg fikk hvertfall høre at jeg var mer kreativ enn det hun trodde. Sofie sov også over.
24. Desember - Christmas Eve. For en annerledes dag! Begynte dagen med å se på Reisen til Julestjernen. Deretter skypet jeg med familien min. Ordnet meg, og skypet med Liv-Iren. Så dro vi til broren til vmor, Bucks. Hvor hele familien til Jenine var. Så da møtte jeg alle dem. I tillegg kjørte jeg også firehjuling og go-kart. Vi tok også med mandelflarna jeg bakte og de falt i smak hos de voksne kan du si. Andy kommenterte i hvertfall at det var ikke vits å spise noe annet på dessertbordet, så lenge vi hadde mandelflarn der. Etter dette besøket dro vi en tur til kirken.
25. Desember - Christmas Day. Denne dagen kan jeg leve lenge på. Så annerledes og rart, men det vil ikke si like bra. Vil vel kanskje alltid synes at julefeiringen i Norge er bedre, fordi det er jo det jeg er vandt til. Startet dagen med å åpne gaver. Kan med sikre ord si at vfamilien min er gal. Fikk så mye av de! Fikk også veldig fine gaver fra min virkelige familie. Senere dro jeg til vfarfar og vfarmor. Vfarfar er delvis norsk, ikke at han kan så mye, men han har ført en tradisjon videre med norsk lefse. Så morsomt var det at han lærte meg dette og jeg fikk prøve og lage noen. På ettermiddagen kom de til oss, i tillegg til noen venner av familien og søsteren til Steve. Steve har flest bilder fra denne dagen.
 29. Desember - Berkeley. Vi spiste på en pizza restuarant, hvor man kunne gå opp til disken og velge ut hva du ville ha på pizzaen. Kjempe gøy og morsomt. Videre gikk turen til en Nordic Shop, men den var ikke åpen.. Så vi skal tilbake. Ikea var neste stopp og vi fikk kjøpt litt nødvendigheter. Vfar nektet meg å betale for mitt igjen. Jenine kjøpte også 24pack av Cider og punchruller. Til slutt kjørte vi innom et kjøpesenter. Hvor vi tilbringte mest tid på en bokhandel. Første gang jeg har sett en stor bokhandel her. Finfin dag.Har selvfølgelig gjort mye mer, men blir å ta med det viktigste. Kommer et annet innlegg om Nyttårsaften. Den var ganske annerledes enn hva jeg er vandt til. Nå er det også sette opp blogging som et nyttårsmål.

-9na

 

 

Mitt navn er Nina Gjestad og er en 17 år gammel jente fra Sarpsborg. I juli drar jeg på utvekslingsår til California. På denne bloggen kommer jeg til å skrive litt om tiden før jeg drar og når jeg er der nede. Og kanskje når jeg kommer hjem igjen. Følg med!

Kontakt: @hotmail.com
+ Legg meg til som venn

arkiv

Januar 2014. Desember 2013. November 2013. Oktober 2013. September 2013. August 2013. Juli 2013. Juni 2013. Mai 2013. April 2013. Mars 2013. Februar 2013. Januar 2013. Desember 2012. November 2012.

kategorier

Anbefaling. Antrekk. BILDEDRYSS. Blogg. DIY. Hverdag. Instagram. Oppskrifter. Quotes. training. Utveksling.


Design laget av Anette©
hits