ncng - Utveksling i California 13/14


Fanget

Det beste jeg vet om når det er ferie, er å lese. Jeg føler at jeg kanskje ikke utnytter dagen. Men det er nesten ingenting som kan måle seg med en god bok. Sitte ut i sola, mens den varmer. Lese i boka og du føler at man er i drømmeland. Alt annet enn virkeligheten. Må si jeg blir ganske skuffa noen ganger, når boken er ferdig. Selvfølgelig bra om det er en lykkelig slutt, men så tenker jeg hvorfor kan ikke dette skje meg? Når jeg leser er jeg helt klart i min egen lille verden. Det er klin umulig å snakke med meg da.

Så helt enkelt og greit blir jeg fanget. Det går ikke an å legge den fra seg. I denne ferien har jeg fått lest to bøker. Fugl Føniks (Hunger Games 3) og Chain Reaction (Perfect Chemistry 3). Og begge var veldig bra! Blir ikke mye lesing når skolen begynner igjen, så må jo prøve og kose meg så mye som mulig nå. Men nå vet jeg ikke helt hvem bok jeg skal starte med.. Noen forslag?

Noen av dere som er glad i bøker?

-9naKan ikke vente!

Oh yes. Bare litt under 4 måneder til jeg drar. Jeg skal på en camp i New Englad antageligvis i Boston som begynner den 23.juli. Så er litt usikker på om jeg drar den 22 eller 23. Men det har jo ikke så mye å si. Der skal jeg gå på skole i 10(?) dager sammen med utvekslingsstudenter fra hele verden. Møte mange nye folk. Det blir herlig. Men det er såpass dyrt og jeg må betale 10 000kr for det selv. I tillegg må jeg jo spare lommepenger for året rundt. Men alt i alt tusen ganger verdt det. 3. august er jeg fremme hos familien min. Fantastisk.

Så nå må jeg bare stå på! For skolen i Norge er ikke akkurat det beste. Kjedelig. Jeg vet ikke helt hva jeg forventer av skolen i Sonoma, men det blir jo noe helt nytt. Derfor mye bedre med en gang. Kommer nok til å bli veldig flaut den første skoledagen. Der kommer jeg, kjenner ingen og ender opp med lunsjen på doen. Neh, la meg håpe på det beste!

For meg er det mange positive sider med å ta et utvekslingsår. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd jeg skulle greie å søke om det. Jeg er ganske hjemmekjær og liker meg godt hjemme. Men nå er jeg litt lei. Jeg trenger noe nytt. Også får jeg forhåpentligvis mange nye venner. Et år med en fantastisk vertsfamilie. Varme og sol nesten året rundt. Og ikke minst mange nye opplevelser. så hvorfor skal jeg da ikke greie det?

(Fra i sommer.)

-9na

Tuesday

I dag våknet jeg klokka sju. Herlighet og jeg skal liksom ha ferie. Sto likevel ikke opp før halv ni, halv ti var det nemlig Bodybalance på planen. Etter det var det klipping og striping av håret. Og til slutt Nordby :)

Nå er planen bare å lese en god bok, rydde rommet og slappe av .

-9naWhen people ask me what a friend should be like, I simply point at you

I går tok Sofie og jeg noen bilder med kameraet hennes. Jeg synes bilder blir så utrolige fine skogen, er bare noe med kontrastene. Her er noen av bildene:


Love you darling <3

-9na


Mandag

Ny uke, nye muligheter. Heh, den er allerede ødelagt for min del. Når det gjelder kosthold. Fristelsen for yoghurtnøtter når jeg var i byen var stor! Heldigvis greier jeg bare noen før jeg blir kvalm. Det skal i hvert fall trenes bort etterpå !

Nå ligger jeg på senga og skal ta en liten blund, haha. Denne uka er det bare skriveøkter på skolen og det kan man ikke forberede seg stort til, så det er utrolig deilig.

-9naJust chillin

With mah brother.

Ellers i dag våknet Sofie, Hanna og jeg 8 i dag. De sov hos meg. Klokka 10 dro vi på trening med hele diorama, og øvde på Hsm dansene. Var ferdig klokka fem, og har dermed tatt resten av dagen rolig. Det trengtejeg!

-9naTime for training

Hei og hopp. Nå har jeg vært hjemme i akkurat en time og spist rundstykker, og laget smoothie. Det var godt. Nå må jeg snart løpe av gårde på dansen. Begynner halv fem, og er der vel til ca kvart på ni. Så bør kanskje stikke innom butikken og kjøpe meg noe småmat. High School Musical all day long.

Haha, må le av dette. Fikk så lyst til å ta bilde når jeg tok splithopp, men her jeg selvfølgelig på vei ned.. Ha en fin dag alle sammen! Må løpe!

-9na

Hva skal jeg gjøre med håret?

Heihei. Ser at det er del som var inne på bloggen min i går, og det er jo kjempe morsomt og jeg blir veldig glad.

Over til håret mitt, haha. Håret mitt har alltid vært blondt med noe mørkt i. Jeg har farga og stripet det noen få ganger (lyst). I November var jeg litt gal og farget håret bunt. Skal si det var sykt uvandt. Nå begynner det å bli en stund siden. Og håret mitt har fått masse ettervekst. Mamma erter meg som regel nesten hver dag og sier at jeg begynner og få grått hår... Ikke koselig, men kanskje sant. Nå lurer jeg egentlig bare på hva jeg skal gjøre med håret.. Om jeg skal stripe det litt lysere, eller farge det lyst, eller farge det mer brunt? Vanskelig det der også. Jeg vet i hvert fall at jeg skal ha lyst hår til sommeren.

 æææ, aner ikke.

I dag har pc'en vært helt på trynet, og det har irritert meg gløgg. Ellers har trening, skole og lekser vært på planen som vanlig.

-9na

 Min vertsfamilie

Nå har jeg jo helt glemt å blogge om det som var grunnen til at jeg lagde denne bloggen. Nemlig utvekslingsåret. Det begynner heldigvis å nærme seg sakte, men sikkert. Haha. Derfor har jeg tenkt å fortelle dere om min ''host family'' i California. Sommeren 2012 var jeg på språkreise i Cali, i nærheten av San Francisco (1 time unna). Der bodde jeg selvfølgelig hos en familie med en annen student fra Danmark, Sofie. Meningen var egentlig at Linn skulle finne en familie nærme henne i LA, men det var ikke så enkelt som vi trodde. Slik at jeg valgte om å søke om å bo hos de jeg var hos i sommer. Noe familien Ryan hadde veldig lyst til! For noen måneder siden ble de godkjent og jeg ble mildt sagt sykt glad! Familien jeg skal bo hos er et ektepar i 60-årene Jim og Sharon. Det at de er litt opp i åra bekymrer meg ingenting, for de er så herlige og fantastiske. De har en datter som bor hjemme som snart er 30 år og hun har en datter som er 9 år igjen. Det rare er at ikke Siobhan ikke bor der lenger (30 år), mens Kaileigh bor der (9).

Det eneste problemet som kommer utifra dette, er at jeg kanskje må dele rom. Sofie fra Danmark skal også nemlig bo der. Jeg har overhodet ingenting imot Sofie, hun er rett og slett som en søster. Men noen ganger er det litt deilig å bare være for seg selv, og tenke fritt og alene. Skjønner? Noe annet er at det ikke er verdens fineste hus, men min mening er at jeg har bedre kjemi med familien. Men det er snakk om et år, og jeg vil virkelig bo hos dem! Kanskje problemet løser seg uansett? Det blir nok bra uanesett.Her har jeg lagd en collage med noen få bilder fra turen. Bilde 1 - på Baseball kamp med vertsfar Jim. Bilde 2 - Gul skolebuss til skolen. Bilde 3 - siste dagen i Sonoma med vertsmor Sharon. Bilde 4 - på stranda med alle ''studentene på språkreise''. Bilde 5 - Walk of fame, LA. Bilde 6 - Golden Gate Bridge, SF. Bilde 7 - i skogen ved huset med Sofie. Bilde 8 - Lake Tahoe med Siobhan, elsker Starbucks. Bilde 9 - restuarng med Kaileigh og Sofie.

En sommer jeg sent vil glemme, men dette året slår nok alt. Jeg gleder meg så utrolig mye! Lurer du på noe?

-9naToday

Hei. Nå sitter jeg i sofaen på rommet mitt med Amandus i fanget. Han maler så sykt høyt at det er irriterende å høre på.. Men ja, i dag har jeg ikke gjort stort. Bare jobba i grisekaldt vær, som resulterte til en lang varm dusj. Skulle jo egentlig på trening, men hadde ingen til å kjøre meg og kroppen min er vel ganske sliten nå. Har jo hatt 7 treningsøkter, så er vel i bunn og grunn greit å hvile litt? Derfor sovnet jeg på badegulvet i noen timer. Nå som jeg er våken har jeg fått i meg en del mat, og er snart (ikke) klar for å begynne med litt skolearbeid..

 

-9na
Dagen med herlige jenter

Hei. Sent ute jeg... Denne dagen har vært utrolig bra! Først på trening, så bakt, Katerina har vært hos meg litt og på Peppes med Sofie og Hanna <3 Lovely day

-9naStår til?

Hehe, lenge siden igjen nå. Er nok ikke så flink til dette her. Men dagene mine består fortsatt av det samme: skole, lekser, trening og soving. Hadde det ikke vært for trening, hadde jeg nok ikke overlevd. Nå skal jeg bare rydde, spise og lese litt, før jeg skal prøve å legge meg til riktig tid.

Skal prøve og få til et innlegg i morgen :-)
-9na

Mitt navn er Nina Gjestad og er en 17 år gammel jente fra Sarpsborg. I juli drar jeg på utvekslingsår til California. På denne bloggen kommer jeg til å skrive litt om tiden før jeg drar og når jeg er der nede. Og kanskje når jeg kommer hjem igjen. Følg med!

Kontakt: @hotmail.com
+ Legg meg til som venn

arkiv

Januar 2014. Desember 2013. November 2013. Oktober 2013. September 2013. August 2013. Juli 2013. Juni 2013. Mai 2013. April 2013. Mars 2013. Februar 2013. Januar 2013. Desember 2012. November 2012.

kategorier

Anbefaling. Antrekk. BILDEDRYSS. Blogg. DIY. Hverdag. Instagram. Oppskrifter. Quotes. training. Utveksling.


Design laget av Anette©
hits