ncng - Utveksling i California 13/14


SUNNY CALI

Klokka California: 14.35

Wow, idag er det varmt. Som vanlig. Smelter. Har ikke gjort noe spesielt i dag heller.  Men skal sannsynligvis bli med familien til San Francisco hvor vi skal slippe av Jim som drar til Kasakstan (sikkert helt feil stava) i morgen for 1 månede og plukke opp sønnen deres og kona hans på flyplassen. 

Glemmer helt å blogge i ukedagene. Av en eller annen grunn får jeg alle leksene og Sofie ingen.. Vel, sånn er livet. Så bør starte på leksene mine i morgen. Heldigvis har jeg mandag også, fridag her i U.S.

#utveksling

-9naSMOOTHIE TIME

California - 22.12 pm

Hei. Blogger visst alltid før jeg skal legge meg. Priroterer andre ting først. I dag for eksempel har jeg jobbet med matte i mange timer, fordi det er vanskelig å ha det på engelsk, pluss at læreren min bare gir oss lekser uten og forklare noe som helst. Hun har egentlig ikke lært meg noe som helst. I morgen har jeg spansk quiz, har ikke øvd noe i dag. Trodde den skulle være i dag jeg se. Så var litt på forhånd når det gjaldt det.

Ellers har Sofie og jeg ligget på magen, og prøvd å få tak i alle tingene under sengen våres. Riktignok Kaileigh sine. Hun pleide og ha dette rommet også før vi kom. Og gud så mye hun har under en seng. Under den senga ligger alt.Rett etter dette velvet Sofie glasset sitt med Smoothie, og noen minutter senere velvet jeg det. Snakk om flaks. Det var vår dose med action for i dag. 

#utveksling

-9naJUST A NORMAL DAY

Heihei. Det har ikke hendt noe spesielt i dag. Bare skole fra 8am til 3pm igjen. Ble hentet og vi dro hjem. Gjort lekser, spist middag og hatt en treningsøkt. Ikke så veldig interessant. Skal legge meg straks. Klar for onsdagen, med alle fagene og kort dag. Bare håper at U.S history læreren min ikke blir sur på meg, fordi jeg skjønner ikke leksene. Haha. OBS. 

Hvis det er noen som lurer på hvorfor jeg ikke går på en sport etter skolen kommer grunnen her. Jeg har alltid hatt en tanke om å gjøre try outs for Cheerleader teamet og det har jeg fortsatt. Det har bare ikke vært enda. Før sommeren sparket de treneren de hadde og måtte derfor finne en ny. Det tok sin tid. Men de har funnet en ny trener. Nå venter vi kun på at alle hennes fingeravtrykk og papirer skal bli godkjent. Så mye styr for å få en trener, har aldri hørt maken til det før. Men det er heller ikke sikkert at jeg kommer til å bli en cheerleader dette skoleåret, men jeg krysser fingrene. Det er jo en fantastisk mulighet til å bli kjent med en drøss jenter, ha noe å gjøre, holde seg i form og være litt amerikansk.

-9naHAPPY BIRTHDAY KAILEIGH

Hei og god morgen til dere hjemme i Norge. Nå skal jeg legge meg etter en fin dag, som har gått altfor fort! Dagen startet med at Jim (vertsfar) banket på døren og sa ''Rise and Shine Girls'', som han alltid gjør. Skolen gikk overraskende fort i dag. Vi er fortsatt ikke fullt i gang, men begynner og ligne noe. I tillegg har jeg noen venner i alle klasser nå, så det gjør meg litt mer avslappet. Etter skolen dro vi innom en lekebutikk, Staples og en isbutikk. Fikk kjøpt gave til Kaileigh, selv om jeg allerede har gitt henne en og resten av skolesakene jeg trengte. Deretter feiret vi bursdagen til Kaileigh, som har bursdag i dag. Med, nå må jeg le. Selvsagt Jim, Sharon, Sofie og meg, men også 6 misjonærer fra kirken til Sharon (hun er mormon). Det var ganske spesielt ja. Der satt vi og spiste middag med noen vi ikke kjente i det hele tatt. Det ble en del bordbønner. Men det morsomste var at en av dem nevnte ''facebook'' for en eller annen grunn, og Sofie stupte ut i latter. Og jeg hang meg på. De så dumt på oss, og lurte på om vi visste hva ''Facebook'' var. Haha. Vi tenkte jo at misjonærer ikke kan ha sånt.. Rareste bursdagen jeg har vært i, for sure. Resten av tiden min gikk til lekser. Vi får lekser hver dag, bruker mye av tiden på det, men de er ikke akkurat vanskelige, ikke ennå.

Nå skal jeg legge meg. Har blitt flink til å legge meg tidlig her nede. Men er like trøtt hver morgen og hele skoledagen.

Dette er bilder fra i går. Jeg tok med meg de ut på en liten tur. Nå er jeg klar for senga, og morgendagen snart. Ikke de beste fagene, men tiden går jo fortsatt. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med dagen i dag. Tror også Kaileigh var fornøyd med bursdagen sin :-)

#utveksling

-9na

 

 LAZY DAY

I dag er det søndag. Noe jeg mener er en veldig lat dag. Vi får se hva det blir til her. Sofie og jeg sto opp klokka seks i dag, fordi vi skulle være barnevakt. Men ingen åpnet døra, så da gikk vi hjem igjen og la oss. Fin start på søndagen vel.. Nå har jeg akkurat spist frokost og det er like før jeg skal gjøre leksene mine. Skal selvfølgelig sitte ute i det fine været. Resten av dagen har vi som vanlig egentlig ingen planer, men det kan hende Sofie og jeg skal ut å spise med noen nye venner, hvis vi får lov. Kanskje blir det en liten treningsøkt også.

Dagen i går gikk unna ganske fort, selv om vi heller ikke da gjorde stort. Jim, Kaileigh, Seamus, Sofie og jeg dro på en rekke garasje salg. Jeg synes det var gørr kjedelig, men de andre så ut til å like det. Selv synes jeg det er bare skrot. Endte til slutt opp med en bok, siden Kaileigh utfordret meg til å kjøpe noe. Når vi kom hjem satt jeg mye på Macen og så på bilder, har tenkt til å printe ut en del å henge på rommet og kanskje begynne så smått på et album. Til slutt tok jeg en kort joggetur.

#utveksling

-9naPICTURES FROM CAMP

ÅÅÅ, som jeg savner camp. Alle var så herlige! Både utvekslingsstudentene, lærerene og returnees. Jeg hadde hvertfall en kjempe opplevelse. Blant annet sightseeing i Boston med en liten ulykke, en avslappet dag på stranden, morsomme timer, aktiviteter, å bli hypnotisert og til sist alle de nye vennskapene mine. Savner spesielt Nina, Tora og Vilde, hadde så mye moro med dem! Savner selvfølgelig mange andre og. 

Vurderer du utveksling, bør du ta med deg campen. Det er dager du vil huske for resten av ditt liv. Men du blir også kjent med folk som kommer til å bo overalt rundt i statene, og du vet at du ikke er alene. Alle er i samme situasjon som deg, og det er faktisk ikke få. På campen min var det 500-600 utvekslingsstudenter, og det er bare en camp og en organisasjon. Det er heller ikke plass til alle, så lønner og melde seg på fort! Til sist er det jo alle vennene du får, jeg ble fort glad i dem jeg var med. Faktisk skal kanskje Nina og Tora  besøke meg i California, sannsynligvis rundt Thanksgiving. Det gleder jeg meg stort til! 

Her kommer et drøss med bilder fra campen. I hope you like it!@

#utveksling

-9naFINALLY

YEAH. Endelig! Det tok sin tid! Macen er her og det er den jeg blogger fra nå. Det er litt rart å endelig ha Mac, hatt lyst på det så lenge. Så nå blir det blogging ofte! Lover ikke hver dag, men mange ganger i uken. For jeg går ikke akkurat rundt og tar bilder av alle jeg blir kjent med nå for tiden. ÅÅÅ, så glad! Skal prøve og poste en del av bildene jeg har tatt under campen og her hittil snart. 

I dag har jeg hatt u.s history, video, advisory og engelsk. I tillegg har vi en pause på 15 minutter og 50 minutter lunsj. Hver time varer som regel 90 minutter, så lenge det ikke er onsdag. Da har vi alle fagene vi 45 min. Vi har A, B og C dager. Vet ikke om det sier dere noe? 

Fornøyd jente det her!

#utveksling

-9na

Stikkord:


FØRSTE SKOLEDAG

Hei og god kveld. Eller det blir jo litt feil for dere hjemme i Norge.. Men uansett første skoledag er unnagjort. Føler likevel at jeg ikke har så mye å si. De arrangerte en slags ''Dragon Day''. Så det var ingen vanlige timer, derfor kan jeg ikke si så mye om klassene enda. Dagen handlet egentlig mest om å fortelle om våre drømmer, følge dem og gjøre alt for å nå dem. Egentlig ganske private saker.  Så vi hadde ''skole'' til klokka to. Deretter møtte jeg på media læreren som jeg gjerne vil ha. Får forhåpentligvis byttet drama mot video class. Det er ikke bare det at jeg har lyst til å bytte, jeg må ha noe med media for å få VGS2 godkjent i Norge. Skal snakke med min rådgiver i morgen om det. Klokka halv fire var jeg på cheerleading møte. Og resten av dagen har jeg ikke gjort stort. Har forresten blitt kjent med en del nye folk også. Det eneste jeg ikke liker med denne skolen så langt er at den er rotete og kafeteriaen er liten.

Tok noen bilder til morgen i dag med Sofie og Kaileigh. Må jo ha første skoledag bilder!

Akkurat nå blogger jeg fra Sofie sin Mac og kommer til å gjøre til jeg får min egen. Gleder meg til neste skoledag, håper den blir spennende. 

-9naNERVØSE

Wæ. Det er første skoledag i morgen. På ny skole, med nye mennesker og med andre fag. Det er litt skremmende. Jeg er super nervøs. Tenk hvis jeg blir stående alene, flaut flaut flaut. Kjenner jo egentlig bare Sofie, og vi har ingen timer sammen. Jeg krysser fingrene for meg selv, og jeg oppdaterer i morgen om hvordan det har gått. Enten det er bra eller dårlige nyheter.

Macen er fortsatt ikke her. Skjønner ikke hva som tar så lang tid. Har iallfall fått et gavekort fra Apple, så den bør være på vei.

Nå er vi egentlig snart klare for senga. Det er litt strengere her når det gjelder leggetid, men jeg bryr meg ikke så mye. Har alltid hatt et mål om å bli flinkere uansett, ikke at jeg er så ille i forhold til mange andre.

-9naVENTER

Jeg venter og venter. På macen. Det tar sin tid. Bilder blir ikke så bra med Iphonen, og er heller ikke flink til å ta bilder med den. Derfor blir det null blogging. Kjedelig, men sånn er det. Hittil har jeg fått tre forskjellige mail om når den skal komme, og den skifter dato hver dag.

I dag har jeg faktisk gjort en del. Dagen begynte med at jeg dro med vertsmor til "meals on wheels" som er en organisasjon som lager mat til gamle som ikke lengere er i stand til å gjøre det selv. Der sto jeg å smørte over 50 sandwicher. Deretter dro jeg ut med vertsfar, Kaileigh og Sofie som endelig har kommet, på lunsj med noen venner av vertsfar. For ikke sagt det nok, amerikanere er så hyggelige, de fleste. Neste stopp ble Petaluma Outlets. Kjøpte nye joggesko, treningsshorts og topp. Vi var også en tur innom biblioteket, som solgte bøker. Fikk tre bøker for 3$ tilsvarer ca. 18 kr, slå den. Nå er vi hjemme. Alle sitter enten på dataen eller ser på tv. Derfor ble det likegodt en joggetur på meg, trenger og få opp kondisen her. For å være ærlig så har den kommet helt på bunn de siste ukene. Så nå skal jeg trene meg opp og prøve å bli sunnere, noe som ikke er enkelt her. For nå skal vi nemlig bake.

-9naTIRSDAG 13.AUGUST

Hei. Mac er bestilt. Den vil forhåpentligvis dukke opp i nærmeste fremtid. Vertsfaren min betalte den, fordi det ikke gikk å bruke noe annet enn us credit Card på nettet, og jeg vil ha norskt tastatur. Skal selvfølgelig betale han tilbake så fort som mulig.

I dag har jeg vært i San Francisco med vertsfar og vertsmor. Vi besøkte først sjømannskirken for skandinaver. Der kjøpte jeg norsk sjokolade, solo og grøt. I tillegg til å spise vafler og snakke sammen andre nordmenn. Etter det var vi på museum. Artig!

Snart kommer dansken min også. Gleder meg kjempe mye til å se henne igjen !

-9naLATE DAGER

Dagene går både sakte og fort her. For det meste er vi hjemme. Da ser vi på tv, jeg joiner innimellom når vi ser på "The Bachlerette". Da sitter vi klistra i sofaen, Desiree er jo bare så nydelig. Ellers har jeg egentlig vært syk den siste uka, så har ikke orket så mye. Men jeg er på bedrings vei, kun forkjølelse igjen.

Det tar tid med den macen du. Var hos Apple i går, skulle kjøpe, men så sa de at det var bedre for meg å kjøpe på nett, dersom jeg ville ha norskt tastatur. Så regner med å bestille i dag eller i morgen.

-9naSISTE DAG PÅ CAMP

I dag er det siste dag på Camp. Det er både deilig og trist. Fått så mange fine venner! I natt må jeg dra klokka tolv eller ett til flyplassen i Boston. Det tar jo ca. tre timer å kjøre. Også må man jo ha god tid. Deretter går flyet mitt til San Francisco klokka seks.

Mye gøy, har det vært på campen. På onsdag blant annet, ble jeg med sikkert 17 andre hypnotisert. Det var veldig mange som meldte seg som frivillige, så jeg tenkte egentlig at jeg ikke kom til å bli valgt og gjorde det bare for moro skyld. For å bli valgt måtte man bestå en slags test, noe jeg gjorde. Dette må være noe av det sykeste og morsomste jeg har gjort. Mange av de frivillige husker ingenting, mens jeg husker en del. Han fikk oss til å sovne på et blunk, danse, gråte, le + mye mer. Håper at noen legger ut en film eller masse bilder fra det snart.

Legger bare ut de siste bildene jeg har tatt med iPhonen de siste dagene, det får funke.

-9na

Mitt navn er Nina Gjestad og er en 17 år gammel jente fra Sarpsborg. I juli drar jeg på utvekslingsår til California. På denne bloggen kommer jeg til å skrive litt om tiden før jeg drar og når jeg er der nede. Og kanskje når jeg kommer hjem igjen. Følg med!

Kontakt: @hotmail.com
+ Legg meg til som venn

arkiv

Januar 2014. Desember 2013. November 2013. Oktober 2013. September 2013. August 2013. Juli 2013. Juni 2013. Mai 2013. April 2013. Mars 2013. Februar 2013. Januar 2013. Desember 2012. November 2012.

kategorier

Anbefaling. Antrekk. BILDEDRYSS. Blogg. DIY. Hverdag. Instagram. Oppskrifter. Quotes. training. Utveksling.


Design laget av Anette©
hits